Loopgroepen

Trainen bij TOF kan op verschillende niveaus. Er is altijd wel een groep die bij je past. Bekijk hier wanneer en waar we samen trainen. 

ZOMERTRAINING (APRIL T/M SEPTEMBER):Maandag- en woensdagavond.
Groep 1, 2 en 3 van 19:15 uur tot 20:45 uur.
Er wordt getraind in het Mastbos.
Verzamelen op de parkeerplaats bij de atletiekbaan.Dr. Schaepmanlaan 4, 4837 BW Breda.(Parkeerplaats bereikbaar via de Burgemeester de Manlaan) 

WINTERTRAINING (OKTOBER T/M MAART)Maandag- en woensdagavond.
Groep 1, 2 en 3 van 19:15 uur tot 20:45 uur.
Er wordt getraind op de atletiekbaan.Dr. Schaepmanlaan 4, 4837 BW Breda.(Parkeerplaats bereikbaar via de Burgemeester de Manlaan)  

GROEPEN

OPSTARTGROEP
De Opstartgroep is bedoeld voor mensen met geen/weinig conditie. In een 12 tot 15 weken programma wordt op een plezierige en ontspannen manier gewerkt om 5 kilometer zonder onderbreking te kunnen hardlopen. Bij voldoende animo starten we in het voor- en najaar  Er wordt op maandag- en woensdagavond gezamenlijk getraind van 19.15-20.45 uur en 1 training individueel op vrijdag of zaterdag.
In het voorjaar en het najaar starten we met een nieuwe groep, indien er voldoende aanmeldingen zijn en we een trainer beschikbaar hebben.

GROEP 3
In deze groep ga je verantwoord verder na de opstapgroep. Daarnaast kunnen beginnende hardlopers aansluiten met een geringe basis en die willen doorgroeien naar een volgend niveau. Verder lopen er leden die geblesseerd zijn of zijn geweest, die langzaam aan proberen terug te komen op het oude niveau. Door middel van interval trainingen probeert de trainer nog meer conditie en techniek bij te brengen om nog beter te gaan lopen en tevens meer snelheid te krijgen. In deze groep vind je (voornamelijk) recreatieve lopers die veel waarde hechten aan het sociale aspect van hardlopen in groepen, maar tegelijkertijd kun je ook prima je conditie op peil te houden en eventueel 5 km wedstrijden tot een goed einde te brengen.

GROEP 2
Binnen deze groep heb je een redelijk niveau en een goede conditie. Deze conditie heb je middels een goede opbouw en door een regelmatige training opgebouwd. De training is qua inhoud intensiever en er worden binnen een training meer kilometers gelopen dan in groep 3.
We werken er naartoe dat je 10 km, 15 km of zelfs een halve marathon (21 km) goed en zonder onderbreking kunt uitlopen.

GROEP 1
Dit is de ‘snelle groep’. Er wordt pittig getraind en er wordt met name aan je snelheid en je uithoudingsvermogen gewerkt. Het lopen in deze groep vergt veel van je en het is een uitdaging om het onderste uit de kan te halen. We werken er naartoe dat je in de wedstrijden een toptijd kunt lopen.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen, laat het ons weten via het contactformulier.

Bezoekadres
Dr. Schaepmanlaan 4
4837 BW Breda

Social