Yes, we did it!

Yes we did it!

Tsja jullie hebben ons begin maart vast zien lopen met sportschoenen die nog ergens onder het stof in de schuur lagen en kleding wat er niet veel anders uit zag. En ja, wij zagen jullie ook, maar dan hard voorbij rennend. "Uhm gaan wij dat ook doen?", vroegen wij ons af. 


En zo startten ongeveer 30 fanatieke hardlopers aan een nieuwe uitdaging met de Opstartgroep. Onder leiding van onze steun en toeverlaat Peter Kloosterman, renden we de eerste stukjes van wel 10 keer 30 seconden. Uitgeput en bekaf keken we terug op een geslaagde training.

Vanaf april zijn we heerlijk gaan hardlopen in het bos waarbij de meeste van ons compleet nieuwe prachtige delen van het Mastbos ontdekt hebben. Alleen de serieuzere tijden zoals 4 x 5 minuten eisten voor een aantal toch hun tol en we zagen de groep krimpen. Uiteindelijk zijn we overgebleven met een leuk en gezellig clubje van 13 hardlopers. Om verschillende redenen zijn we allemaal gaan hardlopen; de een wilde niet alleen hardlopen, de ander om zichzelf te overtuigen dat 5 kilometer rennen te doen zou zijn. Anderen wilden lekker buiten sporten of zijn zelfs overgehaald. Halverwege juni was dan de grote 5 kilometertest waar iedereen ooit zo tegenop zag. Pffff... wat een makkie. We kunnen zeggen dat we apetrots zijn en nooit verwacht hadden dat iedereen dit volhield. 

En nu, acht maanden later, hebben we met zijn zessen de 5 kilometer van de Singelloop gerend. Yes we did it! Nee, de anderen zijn niet afgehaakt, maar helaas verhinderd en hebben laten weten dit de komende Singelloop dan ook goed te maken. Ons doel voor de volgende Singelloop is overigens ook al bepaald! Maar volgend jaar meer daarover....

Sportieve groet,
De Opstartgroep