Verslag TOF Kerstcross 2016

 

TOF heeft als kleine vereniging alweer haar 14de Kerstcross georganiseerd. Het was wederom een sportief én gezellig evenement! 


Na de zomervakantie had de Kerstcross commissie haar eerste vergadering. Frank, Ad, Mariska, Willem en Harry zijn toen gestart met het in kaart brengen van alle nodige acties en verdeling van de taken. Er werd contact gezocht met o.a. de gemeente, de locatiebeheerder, Runnersworld, onze speaker, de tijdsregistrator, de geluidsmannen, de fotografen en nog veel meer. Natuurlijk werd er ook weer een beroep gedaan op onze leden om de handen uit de mouwen te steken en onze Kerstcross te laten slagen. Gelukkig kunnen we ieder jaar terugvallen op een trouwe kern die ons helpen en er hebben zich dit jaar ook 6 nieuwe vrijwilligers aangemeld.

Wij willen hierbij dan ook alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en inzet. Zonder hen is een Kerstcross niet mogelijk!

Onze parcoursbouwers zijn al op 24 december met 11 man aan de slag gegaan met het uitzetten van het parcour en deze lag er weer goed bij. Op 2de Kerstdag zijn we, op enkele vrijwilligers na, op de vroege ochtend eerst gestart met een kop koffie en broodjes. Daarna is iedereen aan de slag gegaan met zijn voorbereidende werkzaamheden. Kleine en wat grotere problemen werden opgelost en het lukte wederom om alles op tijd klaar te hebben.

De eerste atleten kwamen binnen en de afdeling inschrijvingen kon aan de slag. Vanaf dat moment en tijdens de wedstrijden loopt alles tot aan het einde gesmeerd. Zoals gezegd, “Ervaring baart kunst”, maar ook de nieuwe vrijwilligers gaan ervoor en zetten zich volledig in.

Het aantal deelnemers was dit jaar nagenoeg gelijk aan het vorige jaar. De kidscross groeit verder. Het was een plezier om naar te kijken en het leverde mooie foto’s op. Zoals ook het grote artikel in de krant zei: “TOF Kerstcross is blij met toppers die pieken, werden er dit jaar 3 records gebroken door de atleten."

 
Door de deelnemende toppers naast het grote aantal deelnemende atleten en de gebroken records was Kerstcross 2016 sportief gezien een groot succes. Maar ook de gezelligheid tijdens en na de wedstrijden was top. Atleten, familie en bezoekers bleven een tijdje na en maakten volop gebruik van de bar.

Na het einde van de wedstrijden en het opruimwerk door de vrijwilligers, sloten we met z’n allen deze succesvolle dag af met een drankje en een dankwoord en kregen alle vrijwilligers net als de deelnemende atleten de mooie sjaal die door onze sponsor Otten B.V was verstrekt.

De Kerstcross commissie kan tevreden terug kijken op een succesvol evenement en kijkt al weer uit naar Kerstcross 2017. Wij hopen dat deze 15de cross een mooi lustrum zal worden en dat wij weer mogen rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Namens de Kerstcross commissie
Willem en Harry