Singelloop 2016

Over nieuwe clubkleding die niet kwam, gratis clubkleding en de meeste TOF-ers ooit in een wedstrijd...

Eind september. Voor elke hardloper in Breda, betekent dat maar een ding: SINGELLOOP. De weken in aanloop naar dit evenement van formaat, stijgt het aantal lopers op de straten enorm, om na de wedstrijd weer dramatisch in elkaar te klappen.

Ook binnen TOF bouwt de wedstrijdspanning op. De laatste puntjes worden op de i gezet. In groep 1 is een grote groep klaargestoomd voor de halve marathon. In groep 2 wordt de 10 km aangevallen en in groep 3 wagen de toppers zich aan de 10km en de “rookies” bereiden zich voor op hun allereerste 5 km.

Clubkleding

Ook in het bestuur loopt de spanning op. De nieuwe clubkleding zou de week voor de Singelloop worden geleverd. Een oproep aan alle leden om met korting nieuwe clubkleding te bestellen, levert een ontzagwekkend aantal van 58 bestellingen voor nieuwe shirts en singlets op!! Helaas kan de leverancier zijn afspraken niet waar maken en de nieuwe kleding kan niet geshowd worden tijdens de Singelloop. Een forse tegenvaller…

Maar zoals een hardloper zich niet uit het veld laat staan door een slechte training, een klein pijntje hier en daar of een mislukte wedstrijd, zo is ook het bestuur niet voor een gat te vangen. We besluiten om de oude clubkleding een groots vaarwel te geven. We willen zoveel mogelijk geel/paars zien op 2 oktober. De voorraad oude clubkleding gaat niet meer in de verkoop, maar we kunnen alles wel weggeven en zorgen voor een kleurige noot tijdens de Singelloop. Tijdens twee “car boot give-a-way” sessies, vindt bijna alle kleding een blije eigenaar.

2 oktober: Singelloop

De weersverwachting is met zo’n 16 °C prima voor een hardloopwedstrijd. Om zoveel mogelijk TOF-leden te kunnen aanmoedigen, ben ik er al vroeg. Ook vertrekkend bestuurslid Irma is er al; zij beheert de consumptiebonnen in onze hotspot SamSam.  

Om 11 uur start de eerste groep van de 5 km.  Al snel komen de eerste lopers binnen en ook de eerste TOF-ers, de jongens en meisjes van Running Talent Breda passeren de finish. En vanaf dan is er een constante stroom van lopers, eerst de lange stroom 5km loper en dan een mogelijk nog langere stroom 10km lopers. Uw voorzitter loopt zelf de 10km en komt onderweg diverse clubgenoten tegen. Tegen de tijd dat de snelste halve marathonlopers aan hun eerste passage toe zijn, ben weer ik helemaal klaar om onze bikkels van de halve marathon aan te moedigen.

Terwijl de Singelloop zijn eerste parcoursrecord onder het uur viert, zie ik ook veel TOF-leden passeren. De strakke trainingsschema’s hebben hun effect gehad en er wordt over het algemeen geweldig gelopen. En nog nooit was er zoveel paars/geel te zien. Meer dan 70 TOF-leden deden mee aan de Singelloop, bijna 50% van ons ledental! Een geweldige prestatie. Maar vlak ook niet familie en andere leden uit, die vanaf het terras van SamSam iedereen in het algemeen en onze leden in paars/geel in het bijzonder, ondersteunen in hun laatste meters naar de finish. Het bleef nog lang onrustig in de stad...

 

Nog even nagenieten van de sfeer?

Bekijk dan ons foto-album voor beelden van de Singelloop