Onderweg naar de Marathon van Athene!

Het is al weer een jaar geleden dat ik me in heb geschreven bij TOF. Nu is sporten me niet onbekend, als docent L.O. op het Mencia de Mendoza.

Maar als hockeyer was het lang en rustig rennen toch wel een overgang. Het verplichte wekelijkse nummer in de winter- en zomerstop om de conditie op peil te houden. Iets wat zo snel mogelijk afgerond moest worden. Hoezo rennen mensen voor hun lol? Het is saai en na 10 min. wil je al bij de “finish” zijn. Dat bleef zo totdat ik met de Tilburg Ten Miles mee had gelopen. Wat een fantastische wedstrijd. Je wordt bij je voornaam over de streep gegilt als een ware kanshebber op de gouden plak.

Na de verhuizing naar Ulvenhout was er niet direct een geschikt hockeyteam te vinden. Daarnaast had ik met een vriend de afspraak om op onze 35ste een marathon te lopen. Eens kijken of dat lopen ook anders kon.

Nu leek een marathon volgens de trainer niet een heel verstandig doel om mee te beginnen. Eerst maar eens 10 en 15 km wedstrijden lopen.Nu zijn we al weer 4 halve marathons verder. En met veel plezier gelopen. Iets wat ik 2 jaar geleden nooit zou hebben geloofd. Een sportonderzoek bij sportsassistance was daarbij een keerpunt. Het trainen op hartslag maakte de trainingen en wedstrijden een stuk overzichtelijker. Ineens boekte ik meer vooruitgang. Inmiddels train ik op advies van d’n trainert, minimaal 3x per week. En begin nu aan de voorbereidingen aan de marathon van Athene.

Door: Peter Vernhout (loopt mee de trainingsgroep van John Lips)